18 november 2021

Modulair en Circulair bouwen in Gemeente Losser

In samenwerking met onze klanten Dura Vermeer Hengelo en Westerveld & Nederlof levert Dewin haar FermaPIR® plafondelementen en SmartPanel XPS® voor een nieuw houtskeletbouwproduct in de Gemeente Losser.
Het nieuwe modulaire houtskeletbouwproduct is een primeur voor Dura Vermeer Hengelo en wordt voor het eerst toegepast in de Gemeente Losser. De kant-en-klare modules worden op de bouwlocaties gestapeld tot een circulair appartementencomplex. Het voordeel van de bouw met deze kant-en-klare modules is dat er een 35% snellere bouw gerealiseerd wordt dan een bouw met traditionele bouwsystemen. 
In dit project worden de FermaPIR® plafondelementen gebruikt voor het isoleren en afwerken van het plafond. Het gebruiken van FermaPIR® plafondelementen zorgt voor een efficiëntere bouw door het afwerken en isoleren van een toepassing in één handeling. 
Daarnaast wordt de Dewin SmartPanel® XPS gebruikt voor de wandpanelen met steen strips. De SmartPanel XPS® is populair voor de productie van prefab wandpanelen door haar extreem krachtige hechting.